Verdict: niciun angajat al politiei locale Giurgiu, nu va fi dat afara!

Astazi, 29.07.2015, Consiliul Local Giurgiu a respins intiativa primarului de a reorganiza Directia Politiei Locale Giurgiu prin disponibilizarea a 29 angajati.

Situatia a fost transata dupa ce subiectul a fost indelung dezbatut in presa giurgiuveana, sindicatul a organizat miting de protest, a formulat sesizari pe la diferite institutii si a purtat discutii cu membrii consiliului local, atat in particular, in emisiuni televizate, cat si in sala de sedinte.

La sfarsitul anului trecut, in baza aceluiasi act normativ, Directia Politiei Locale Giurgiu s-a mai reorganizat si o parte dintre angajati au fost disponibilizati, fara discutii, fara dispute, fara reactii. Cei disponibilizati nu erau membri de sindicat, deci nu aveam motiv legal pentru a ne implica.

Apartenenta la Pro Lex a facut diferenta intre angajati.

Implicarea sindicatului, unitatea membrilor din Giurgiu, solidaritatea celorlalti politisti locali din tara, disponibilitatea si buna credinta a consilierilor, sprijinul cetatenilor si al jurnalistilor, au condus la o mare victorie. Este o victorie fara invinsi, doar cu castigatori!

Acum atentia noastra este indreptata spre colegii din Slatina, care se confrunta cu aceeasi problema.

Din nefericire, Consiliul Local Slatina a hotarat reducerea a 5 posturi, desi numarul angajatilor este mai mic decat numarul maxim prevazut de lege, iar pe 11 august sunt astepatati la concurs aproape toti angajatii. Pro Lex a efectuat demersuri pentru suspendarea concursului.

 

Comentarii

comentarii