Mobilizare generala pentru mitingul din 25 martie. O singura solutie rezonabila pentru ministru: solutionarea revendicarilor prin OUG sau demisia

Promisiunile pentru reglementarea situatiei salariale prin legea salarizarii, nu sunt de acceptat.

Pro Lex si SNPPC cer rezultate concrete, “palpabile” , respectiv cresterea salariului politistilor prin OUG. Pro Lex si SNPPC se opun modificarii legii pensiilor militare.

Pro Lex si SNPPC au inaintat Ministerului Afacerilor Interne revendicarile politistilor. Reprezentantii MAI si-au programat timp pentru negocierile din timpul mitingului de sambata.

Un ministru puternic care sustine, cu adevarat, o salarizare corespunzatoare a politistilor, ar trebui sa fie alaturi de noi la Guvern. In acest sens, Pro Lex si SNPPC nu asteapta o negociere cu MAI, ci o sustinere ferma din partea ministrului, asa cum a declarat in repetate randuri.

Rezultatul sustinerilor comune (sindicate-ministru) trebuie sa fie urmate de indeplinirea revendicarilor prin OUG, fie de demisia ministrului si alte forme de protest:

  • neprezentarea la serviciu din timpul liber daca dispozitia sefului nu este scrisa si nu se asigura cele 12 ore consecutive intre doua zile de munca. Sunt putine situatii in care sefii pot dispune in scris efectuarea de ore suplimentare si cu justificare temeinica, iar efectele se vor vedea imediat prin neasigurarea interventiei politiei din lipsa de efective.
  • aplicarea avertismentelor ca sanctiuni contraventionale. Bugetul administratiei publice locale se bazeaza si pe incasarile din amenzile aplicate de politisti.
  • refuzul de a mai sustine deficitul logistic al institutiei (consumabile pentru imprimante, coli de scris si pixuri). Acest lucru va conduce la intarzieri in solutionarea diferitelor acte procedurale.
  • alte metode specifice liniei de munca.

OMAI nr. 577/2008

Art. 8.   (2) În situaţii neprevăzute, care impun desfăşurarea de activităţi peste durata normală a programului de lucru, şeful unităţii dispune în scris, cu justificarea temeinică a hotărârii sale, efectuarea de ore suplimentare.

 Art. 14.(3) Între două zile de muncă, timpul de repaus acordat poliţistului nu poate fi mai mic de 12 ore consecutive.

Revendicari ProLex – SNPPC adresa MAI

 

Politistii sunt rugati sa contacteze liderii Pro Lex si SNPPC pentru organizarea deplasarii.

Nemultumirile in mediul on-line nu sunt suficiente daca nu sunt sustinute si prin prezenta in strada, asa cum au facut cei din familiile ocupationale “invatamant” si “sanatate”.

 

O participare numeroasa asigura indeplinirea revendicarilor.

Faptul ca politistii nu pot declansa greva, ca trebuie sa asigure un serviciu permanent si ca sunt divizati in peste 40 de sindicate, impune o mobilizare si mai mare din partea membrilor celor doua sindicate, chiar daca asta presupune o deplasare de peste 8 ore.

Pro Lex suporta cheltuielile de deplasare si masa al membrilor Pro Lex, dar si al politistilor neafiliati sindical sau afiliati la alte organizatii.

Pro Lex si SNPPC au achizitionat logistica necesara desfasurarii protestelor.

 

Pro Lex face apel la politistii din Bucuresti, in general, si la cei 2000 membri din Bucureti, sa participe si la pichetari si la miting. Este de neacceptat ca revendicarile tuturor politistilor sa fie sustinute, in special, prin efortul politistilor veniti din provincie.

 

Comentarii

comentarii