Sedinta Comisiei de dialog social de la MFP din 30.06.2017-Solicitare informatii legate de reorganizarea ANAF

In data de 30.06.2017 ora 10.00, a avut loc sedinta Comisiei de Dialog Social organizata la sediul Ministerului Finantelor Publice.

Ordinea de zi a fost urmatoarea:

  1. Analizarea proiectelor Legii pentru aprobarea contului general anual de execuţie a bugetului de stat, a bugetului Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate, a bugetului  asigurărilor sociale de stat,  a bugetului asigurărilor pentru şomaj şi a contului general anual al datoriei publice aferente anului 2016;
  2. Analizarea proiectului Hotărârii Guvernului privind aprobarea bilanţului general al Trezoreriei Statului şi a contului de execuţie a bugetului Trezoreriei Statului pe anul 2016;
  3. Aprobarea Minutei şedinţei Comisiei de dialog social din data de 26.05.2017;

4.Diverse.

In ceea ce priveste analiza acestor bugete a reiesit ca principala cauza a majorarii deficitului pe anul 2016 o constituie reducerea incasarilor la impozitele pe munca respectiv, impozitul pe salarii si contributiile sociale.

De asemenea datoria publica in PIB reprezinta 44,6% , cresterea fata de 2015 o reprezinta acoperirea deficitului si a datoriilor din anii anteriori.

2.Minuta sedintei Comisiei de dialog social din data de 26.05.2017 (atasata) a fost aprobata. In cadrul acelei comisii am solicitat acordarea de fonduri pentru repararea Roboscannerelor si initierea procedurii de acceptare a donatiei cainilor de la firma JTI, asa cum este mentionat la punctul 3 Diverse. Am multumit pentru solutionarea uneia dintre probleme, cea a donatiei si am reamintit problema scannerelor, mentionand ca o ancheta penala nu a rezolvat dificultatile din functionarea acestora.

  1. La punctul diverse am solicitat informatii legate de posibila reorganizare a ANAF. Mi s-a transmis ca o sa se ceara detalii de la aceasta institutie. La intrebarea directa adresata reprezentantului ANAF din comisie, acesta a raspuns prin ,,tacere”. Pana la urma si aceasta poate fi caracterizata drept un raspuns.

Organizatia noastra o sa va tina la curent cu ultimele informatii legate de activitatea institutiei Fiscului si cu intentiile de viitor ale acesteia.

MINUTA CDS 26.05.2017 (1)

 

Comentarii

comentarii