Informare membri cu privire la eficientizarea activităţii sindicatului

Acţiuni întreprinse:

Întărirea echipei administrative a sindicatului prin colaborarea cu:

  • Ionescu Valentin, fost şef serviciu resurse umane din cadrul DGPMB, pentru soluţionarea problemelor profesionale ale membrilor din poliţie şi eficientizarea activităţii serviciului juridic;
  • Dorobanţu Robert, lider al grupei sindicale constituite la nivelul Serviciului de Poliţie Canină din DGPMB, pentru îmbunătăţirea comunicării între conducerea de la Bucureşti şi liderii/membrii din teritoriu, demersuri pentru soluţionarea problemelor profesionale şi salariale, susţinerea propunerilor membrilor în cadrul şedinţelor de dialog social de la nivelul DGPMB, IGPR şi MAI.
  • Popa Cristina, consilier juridic

 

Propuneri pentru eficientizarea activităţii Comitetului Director

Cooptarea de lideri din toate categoriile profesionale reprezentate de sindicat.

Potrivit Statutului în vigoare din 2007, „Comitetul Director se compune din următorii membri: preşedinte, preşedinte executiv pentru politie, preşedinte executiv pentru vamă, prim-vicepreşedinte, doi vicepreşedinţi pentru probleme legislative, doi vicepreşedinţi pentru probleme socio-profesionale şi secretar general.” Este evident faptul că această formă de statut nu mai corespunde nevoilor reale ale sindicatului, în condiţiile în care sindicatul este compus şi din membri ai altor categorii profesionale (ex: poliţie locală, poliţie de frontieră, ANAF, Arhivele Naţionale), iar vama a fost reorganizată şi a devenit structură din ANAF.

Potrivit proiectului de modificare a statutului, numărul membrilor nu va mai fi limitat, toate categoriile profesionale vor fi reprezentate, iar unii lideri vor dobândi calitatea de membri, de drept, în condiţiile statutului.

Proiectul de modificare a statutului va fi conceput de Comitetul Director şi supus dezbaterii publice astfel încât toţi cei interesaţi să poată formula propuneri, observaţii şi amendamente argumentate.

 

Pentru eficientizarea activităţii Comitetului Director, preşedintele sindicatului va emite decizii de numire a unor lideri pentru ocuparea funcţiilor prevăzute în statutul în vigoare la acest moment.

În acest sens, vă rugăm ca până în data de 16.10.2017, să ne comunicaţi la adresele de e-mail lincuvasile@prolex.ro sau office@prolex.ro propuneri şi observaţii cu privire la persoanele avute în vedere pentru numirea ca membri în Comitetul Director.

La nominalizarea liderilor ce pot fi numiţi în Comitetul Director s-a avut în vedere vechimea şi experienţa, activitatea şi rezultatele acestora în funcţiile deţinute.

Pentru poliţia naţională: Gîrjoabă Constantin (IPJ Alba), Ceugea Sorin (IPJ Harghita), Marin Laurenţiu (DGPMB Secţia 8) şi Marin Liviu (DGPMB Secţia 6).

Pentru poliţia de frontieră: Nistor Daniel (ITPF Sighetu Marmaţiei, SPF Valea Vişeului), Ghica Emanoil (ITPF Sighetu Marmaţiei, SPF Suceava) şi Filipovici Dorin (Şcoala de Formare a Personalului Poliţiei de Frontieră Iaşi).

Pentru poliţia locală: Bălan Teodor (Deva), Bud Florentin (Sector 5), Bunduc Lucian (Iaşi), Mocanu Adrian (Giurgiu).

Având în vedere faptul că sunt rare situaţiile în care Comitetul Director trebuie să ia decizii, însă este nevoie şi de întărirea echipei care lucrează efectiv pentru categoria pe care o reprezintă, ideal ar fi ca cei din Comitetul Director susţinuţi şi numiţi, să fie disponibili să se autosuspende din funcţie, cunoscând astfel problemele de la nivel naţional ale categoriei profesionale pe care o reprezintă, în special, şi pe cele ale tuturor membrilor sindicatului, în general.

 

Vă reamintim faptul că „Pro Lex” reprezintă asigurarea profesională şi salarială a membrilor, având ca obiective principale reprezentarea juridică a membrilor, consilierea juridică şi de specialitate, efectuarea demersurilor pentru respectarea legii şi a condiţiilor normale de muncă, efectuarea demersurilor pentru îmbunătăţirea cadrului legislativ în ceea ce priveşte drepturilor profesionale şi salariale, reprezentare în faţa angajatorului.

Comentarii

comentarii