Actiuni pentru salarizarea politistilor la nivelul functiilor in care sunt incadrati. Avem precedente pozitive in instanta

Problema:
Multi politisti participa la concurs (incadrare din sursa externa, trecerea in corpul ofiterilor, repartizare din scolile de politie, incadrare din sursa externa) pentru o functie prevazuta in stat, se emit decizii de numire in functiile respective, desfasoara activitatea potrivit respectivelor functii (functia fiind prevazuta in fisa postului), dar sunt salarizati pe o functie de nivel inferior.
Ex. A participat la concurs pentru agent principal, aceasta functie este de agent principal in statul de functii, a fost declarat admis si s-a emis decizie/ordin de numire, functia este prevazuta si in fisa postului, dar este salarizat la nivelul unei functii de nivel inferior (ex agent IV-I, similar pentru ofiteri).
Obiectul actiunii:

– obligarea MAI de a salariza politistul corespunzator functiei in care este incadrat;
Practica:
Avem precedente pozitive, atat pentru ofiteri, cat si pentru agenti.
Inscrisuri necesare:
– imputernicire;
– dovada calitatii de membru (adeziunea aflata la sindicat);
– decizia de incadrare;
– fisa postului;
– inscris din care sa rezulte functia pentru care este salarizat (atasat este model de cerere). Pe baza imputernicirii, sindicatul poate cere aceste informatii de la institutie.

Comentarii

comentarii