Protest împotriva primarului și a disponibilizărilor la Politia Locala Giurgiu

Urmare a succesului Pro Lex in instanta pentru membrii sai din Politia Locala Giurgiu, avand ca obiect norma de hrana, primarul municipiului Giurgiu si-a dat seama ca are mai multe posturi la Politia Locala Giurgiu decat prevede legea, drept pentru care vrea sa disponibilizeze 29 persoane. Aceeasi lege era in vigoare cand a venit primar si cand a angajat mai multi politisti locali in perioada 2012-2014.

Pentru ca urgenta nu este justificata, pentru ca reorganizarea nu se face cu transparenta si legalitate, pentru ca nu a prezentat masuri de protectie sociala, pentru ca primarul a mintit consilierii si cetatetii, Pro Lex a organizat miting de protest in municipiul Giurgiu.

La miting au participat peste 200 persoane, politisti locali din Giurgiu si familiile acestora, precum si peste 100 de politisti locali veniti din alte judete sa-i sprijine pe colegii lor.

Prin miting si emisiunile televizate am atras atentia aspectelor de mai sus, efectul imediat a fost ca proiectul de reorganizare a politi locale a fost scos de doua ori de pe ordine de zi a Consiliului Local si a treia oara nu s-au prezentat la sedinta decat doi consilieri. Efectul real va consta in pierderea alegerilor primarului intrucat, cu aceasta ocazie, atat cetatenii, cat si consilierii, au aflat adevarata fata a primarului Nicolae Barbu.

 

In presa:

Polițiștii locali din Giurgiu au susținut ieri după amiază un marș și un miting de protest, nemulțumiți fiind de intenția municipalității de a efectua disponibilizări la Poliția Locală. La protest au paricipat și aproximativ 100 de polițiști din ate județe, mobilizați de conducerea sindicatului Pro Lex pentru a-i sprijini pe colegii lor de la Giurgiu. Marșul polițiștilor locali a avut ca punct de plecare cartierul Tineretului și s-a desfășurat pe Bulevardul București până la teatrul Tudor Vianu. Lângă polițiștii giurgiuveni au venit și alți membri ai sindicatului Pro Lex, conduși de președintele acestuia, Vasile Lincu. Polițiștii locali consideră că reorganizarea anunțată nu este legală, iar nemulțumirile lor s-au îndreptat în totalitate împotriva primarului Nicolae Barbu. Acesta este considerat vinovat de intenția de a concedia 29 de angajați ai Poliției Locale. La punctul de final al marșului, în fața Teatrului Tudor Vianu, a fost organizat un miting de protest. Deocamdată nu a fost luată o decizie cu privire la reorganizarea Poliției Locale. Aceasta pentru că, astăzi, proiectul a fost retras de pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local, fiindcă nu a fost emis avizul Agenției Naționale a Funcționarilor Publici.

 

Sursa: TvGiurgiu

politie locala Giurgiu miting ProLex

 

Comentarii

comentarii