I.G.P.R. – Referitor la poliţia rutieră autostrăzi

Către,
Inspectoratul General al Politiei Romane
domnului inspector general – chestor general de politie P. T.

    Stimate domnule inspector general, prin prezenta dorim sa ne manifestam nemultumirea publica, fata de practicile abuzive si nelegale pe care le desfasoara conducerea Biroului autostrazi, din cadrul Directiei Politiei Rutiere, in ceea ce priveste conditionarea mutarii politistilor din cadrul inspectoratelor de politie la aceasta structura, de renuntarea la un drept de natura salariala.
In acest sens, din relatarile politistilor, membrii ai S.N.P.V.,,Pro Lex’’, rezulta ca, pentru a se aproba mutarea de la un inspectorat de politie, in cadrul Biroului Autostrazi, se solicita agentilor de politie, renuntarea prin solicitare scrisa, la suma compensatorie tranzitorie din salariu, ce reprezinta contravaloarea sporului de 25% pentru studii superioare, iar in situatia in care acestia refuza, nu li se mai emite dispozitia de mutare.
Exemplificam cu urmatoarele cazuri:
– agentii de politie M. C. si C.O. din I.P.J.Sibiu carora, in urma promovarii concursului pentru Biroul Autostrazi, li s-a cerut acest lucru, insa au refuzat, nemaidorind mutarea, din cauza pierderii salariale consistente ;
– agentul de politie B. M. din I.P.J.Sibiu, care initial a fost de acord cu renuntarea (fortata) la dreptul salarial mai sus mentionat insa, dupa ce i-a fost emisa dispozitia de mutare si a constatat ca a pierdut o suma substantiala de bani din salariu, a revenit si a solicitat reacordarea acestui drept dar, pana in prezent, nu i s-a comunicat nici un raspuns, cu toate ca de la solicitare au trecut aproximativ doua luni.
In plus, fata de aspectele mai sus mentionate , a mai fost reclamat faptul ca, agentii de politie, mutati la Biroul Autostrazi din cadrul I.G.P.R. sunt platiti in continuare cu coeficientii functiilor pe care le-au detinut in cadrul inspectoratelor de politie si nu cu coeficientii superiori ai noilor functii pe care le ocupa in prezent, cu toate ca au sustinut concurs pentru ocuparea acestor functii.
Mentionam faptul ca am sesizat personal, telefonic, aceste aspecte domnului chestor de politie J. D., insa pana in prezent nu a fost intreprinsa nici o modificare, practicile abuzive si ilegale continuand in acelasi mod.
Fata de cele sesizate, va rog sa luati masurile ce se impun.

Cu deosebita consideratie,

Presedinte,
Vasile Lincu

 

Răspuns I.G.P.R.

Comentarii

comentarii