Solutii in instanta

*Notă: Sunt reprezentaţi în instanţă numai membrii care au solicitat expres sindicatului, prin tabele cu semnături şi împuterniciri speciale individuale, conform Legii nr. 62/2011.

 

  • Tribunalul Gorj a admis şi în rejudecare acţiunea precizată ulterior pentru membrii noştri poliţişti şi obligă pârâtul la plata sumelor aferente sporului de 10% din salariul de bază, pentru expunere la radiaţii electromagnetice de radiofrecvenţă, pentru perioada 04.03.2011-12.08.2012;

 

  • Curtea de Apel Craiova a păstrat hotărârea dată de Secţia Conflicte de Muncă pentru membrii noştri personal contractual în cadrul IPJ Gorj într-o acţiune cu obiect similar celei pentru funcţionari publici, sentinţa fiind deja transmisă pentru punere în executare.

 

 

  • Curtea de Apel Târgu Mureş a respins recursul IPJ Harghita şi a lăsat nemodificată hotărârea privind anularea calificativului “satisfăcător din fişa de evaluare anuală şi a obligat instituţia pârâtă la reevaluarea membrului nostru V.M.

 

  • Curtea de Apel Alba Iulia a respins recursurile declarate de pârâtul IPJ Sibiu, împotriva sentinţelor 3112 şi, respectiv 3113/CA/2014 pronunţate de Tribunalul Sibiu. Astfel, au rămas definitive hotărârile prin care se anulează dispoziţiile de sancţionare de trecere pe o funcţie inferioară a membrilor noştri de sindicat M. şi B.O.N.

 

  • Tribunalul Vrancea a admis obligarea pârâtei I.P.J. Vrancea la achitarea sporul de 25% pentru studii superioare aferent salariului de funcţie pentru perioada 01.09.2012-03.09.2014, actualizat cu indicele de inflaţie şi până la data plăţii efective, pentru membrii de sindicat S.N.V. şi Z.A.G.

 

  • Curtea de Apel Bucureşti a respins recursurile IPJ Giurgiu şi MAI şi a păstrat nemodificată hotărârea prin care instituţiile pârâte au fost obligate să calculeze prima de concediu cuvenită reclamanţilor pentru anul 2010 prin raportare la salariul de bază din luna anterioară plecării în concediu, fără aplicarea diminuării cu 25% prevăzută de art. 1 din legea nr. 118/2010.

 

  • După aproape 6 ani de zile, s-a finalizat favorabil, chiar dacă numai în primă instanţă, şi dosarul poliţiştilor locali personal contractual din Petroşani. Astfel, Tribunalul Hunedoara a admis acţiunea formulată şi precizată de Sindicatul Pro Lex şi a obligat la plata sporului de 100% pentru zilele lucrate în week-end şi de sărbători legale pentru perioada anilor 2007-2011.

 

  • Judecătoria sector 1 Bucureşti Secţia Penală a respins ca nefondată plângerea formulată de cetăţeanul T.V. împotriva ordonanţei de clasare a Parchetului şi menţinută de prim-procuror în privinţa acuzaţiilor de abuz în serviciu împotriva poliţistului T.A. de la Secţia 4 Poliţie din Capitală.

 

Comentarii

comentarii