Solicitare sprijin viceprim-ministru Gabriel Oprea pentru acordarea drepturilor politistilor locali din sectorul 2 Bucuresti

Nr. 90141/24.09.2015

 

Către

Uniunea Naţională pentru Progresul României

Domnului preşedinte Gabriel Oprea, viceprim-ministru pentru securitate naţională

 

 

Stimate domnule preşedinte, Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Vameşilor „Pro Lex”, ce reprezintă interesele a 9000 poliţişti din ministerul afacerilor interne şi 3300 poliţişti locali din 134 localităţi, apreciază şi vă este recunoscător pentru iniţiativele şi amendamentele legislative în legătură cu legea pensiilor militare, drepturile salariale ale poliţiştilor şi angajaţilor din administraţia publică locală, precum şi pentru norma de hrană a personalului poliţiei locale.

Întrucât, în calitate de preşedinte al sindicatul fac parte din echipa constituită de dumneavoastră pentru stabilirea şi realizarea obiectivelor ministerului afacerilor interne, ştiu că sunteţi un om serios care nu se mulţumeşte doar să susţină drepturi pe hârtie (în acte normative), ci vrea ca respectivele drepturi să se şi acorde efectiv.

Plecând de la această convingere, vă informez cu privire situaţia dificilă în care se află consiliul local al sectorul 2 Bucureşti, unde primar este dl. Neculai Onţanu, secretar general al UNPR, rugându-vă să susţineţi majorarea plafonului maxim al cheltuielilor de personal necesar acordării drepturilor salariale prevăzute în actele normative pentru 2015 şi adoptarea unor hotărâri ale consiliului local care să prevadă acordarea normei de hrană a personalului poliţiei locale în cuantumul prevăzut de lege şi majorarea salarială de până la 12%.

Precizăm faptul că personalul poliţiei locale a sectorului 2 Bucureşti este discriminat în raport cu personalul poliţiei locale din celelalte sectoare din Bucureşti, fiind singurul sector în care norma de hrană se acordă în cuantum mult mai mic decât prevede legea (450 lei, faţă de 960 cât va fi de la 01 octombrie a.c.).

De asemenea, angajaţii primăriei sectorului 2 Bucureşti, inclusiv poliţiştii locali din acest sector, sunt printre puţinii angajaţi salarizaţi de administraţiile publice locale care nu au beneficiat de majorarea salarială de până la 12%.

Pentru a atrage atenţia asupra acestei situaţii, dar şi pentru a-şi arăta nemulţumirea, Sindicatul „Pro Lex” va organiza forme de protest în faţa primăriei sectorului 2 Bucureşti, membrii de sindicat dându-şi deja acordul pentru participare, inclusiv pentru grevă.

În speranţa unui sprijin pentru soluţionarea amiabilă, vă mulţumim anticipat!

Cu deosebită consideraţie,

Preşedinte

Vasile Lincu

Comentarii

comentarii