Proteste anulate. Revendicari solutionate. Politistii locali din Focsani isi primesc drepturile

Politistii locali din Focsani nu au primit norma de hrana, nu au beneficiat de majorarea salariala de 12%, nu au fost avansati in grade si clase profesionale de 3 ani de zile, iar conducerea refuza negocierea acordului colectiv.

Pro Lex a avut intalnire cu primarul, a formulat solicitari pentru acordarea drepturilor salariale, a declasat conflictul de munca si a autorizat un mars de protest in data de 16.10.2015. La proteste, alatri de politistii locali din Focsani, si-au anuntat prezenta si politistii locali din Iasi, Giurgiu, Bucuresti, Galati, Bacau, Tecuci, Roman si Barlad.

Vazand ca primaria a facut demersurile legale pentru majorarea plafonului de cheltuieli de personal, iar ministrul dezvoltarii, impreuna cu ministrul finantelor nu au aprobat solicitarea administratiei publice locale, in 25.09.2015 Pro Lex a solicitat eliminarea plafonului, iar Guvernul a dat curs solicitarii prin OUG nr. 41/30.10.2015.

Consiliul Local al municipiului Focsani s-a intrunit in sedinta extraordinara, in data la care a avut loc sedinta de conciliere si a aprobat norma de hrana si majorarea salariala de 12%.

 

 Adevarul.ro:

Angajaţii Primăriei Focşani, salarii mai mari de luna viitoare

 

Funcţionarii din primărie, dar şi ceilalţi angajaţi vor primi din luna octombrie 12% în plus la salariu, iar poliţiştii locali vor beneficia de norma de hrană.

Consilierii locali focşăneni au aprobat marţi seara o creştere salarială de 12 procente pentru toţi angajaţii municipalităţii, plecând de la funcţionarii din primărie şi până la muncitorii de la spaţii verzi.

Poliţiştii locali vor primi la rândul lor norma de hrană, aceştia apelând chiar la preşedintele Sindicatului ProLex, Vasile Lincu, pentru a le susţine cauza. “Poliţia Locală din Focşani era de departe singura poliţie locală care nu beneficia de nici un drept, avem membri în 134 de primării şi aproape toate au dat una din cele două drepturi, ori majorarea salariilor, ori norma de hrană. Mi s-a părut foarte ciudat că Focşaniul era singurul municipiu unde nu erau fonduri”, i-a atins Vasile Lincu, preşedintele sindicatului ProLex pe aleşii locali. Reprezentanţii municipalităţii au precizat că probabil nu a existat o comunicare foarte bună cu poliţia locală pe acest subiect. “Noi, Primăria Focşani şi consiliul local nu am avut niciodată intenţia să nu aprobăm acest lucru, nu a fost o rea intenţie sau rea credinţă”, a spus în şedinţă viceprimarul Marius Iorga. Astfel, conform normelor legale, aleşii au aprobat atât  acordarea normei de hrană cât şi creşteri salariale pentru personalul din administraţia publică.

Situatia de la Focsani a fost dezbatuta pe larg in platoul ProLex.Tv

Comentarii

comentarii