Poliţiştii ţin locul SPP-ului la Sibiu

04-03-2015

Din 21 decembrie 2014, casa lui Klaus Iohannis de la Sibiu este păzită non-stop de poliţiştii de la ordinea publică, în locul ofiţerilor SPP. Preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor Pro Lex susţine că agenţii de poliţie nu sunt instruiţi în paza obiectivelor pentru demnitari şi că locuinţa preşedintelui nu este protejată cu adevărat.

Vasile Lincu, preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Vameşilor Pro Lex, a trimis plângeri către Inspectoratul Judeţean de Poliţie Sibiu şi către Ministerul de Interne în care a semnalat situaţia inadmisibilă a poliţiştilor sibieni de la ordinea publică puşi să păzească locuinţa lui Klaus Iohannis din Sibiu. “Paza pentru obiective se face, de regulă, doar patru ore, iar poliţiştii fac program de opt ore. În afara faptului că sunt scoşi 18 poliţişti din dispozitivul de ordine şi siguranţă publică, problema este că ei stau opt ore în picioare. Ar trebui să aibă gheretă, să nu stea în ploaie, în vânt, în ninsoare. Celor care au maşini personale li s-a permis să mai stea în ele să se încălzească, dar benzina e pe banii lor. Este iarăşi o problemă când trebuie să se ducă la toaletă sau să mănânce. Am sesizat aspectele astea, iar cei de la IPJ Sibiu au spus că au făcut şi ei demersuri pentru ridicarea dispozitivului, iar de la Ministerul de Interne am primit o adresă că totul este în regulă şi că s-au luat măsuri pentru a le asigura ce le trebuie, dar nu este adevărat. Este pază permanentă pentru casa preşedintelui, pe care ar trebui să o facă SPP-ul”, ne-a declarat Vasile Lincu, preşedintele Pro Lex.

“Ne-au spus că problema este temporară” Gabriel Ivanov, liderul Sindicatului Pro Lex Sibiu, ne spune că şefii poliţiei au promis că vor rezolva problemele. “La începutul activităţii de pază la casa preşedintelui au fost anumite probleme de ordin organizatoric, cu privire la modul de desfăşurare a serviciului, spaţii, program de lucru. Am înţeles că şi comandamentul de aici a făcut demersurile necesare către Bucureşti pentru soluţionarea problemelor şi, după ultimele discuţii purtate, ni s-a spus că este o problemă temporară şi că se va rezolva în scurt timp. Problemele cu programul de lucru sunt în curs de soluţionare, iar inspectoratul le-a pus la dispoziţie o maşină ca să desfăşoare activităţile în zona respectivă. Marea problemă este preluarea serviciului de către cei competenţi să desfăşoare acest tip de activităţi, SPP, Jandarmeria”, ne-a precizat Gabriel Ivanov. Paza obiectivelor nu intră în fişa postului Preşedintele Pro Lex, Vasile Lincu, atrage atenţia că paza obiectivelor nu intră în atribuţiile poliţistului. “Poliţiştii nu au în atribuţii paza obiectivelor şi nu sunt pregătiţi pentru aşa ceva, nu au experienţă în a evalua pericolele la adresa demnitarilor, lucruri specifice SPP. Putem spune că, fiind păzită doar de poliţişti, nici casa preşedintelui nu e protejată cu adevărat”, a afirmat Vasile Lincu.

18 poliţişti asigură paza casei preşedintelui Klaus Iohannis. “Dacă se întâmplă ceva rău acolo, poliţiştilor li se va imputa acest lucru şi vor fi traşi la răspundere.”, Vasile Lincu, preşedintele Sindicatului Pro-Lex

 “Scoaterea a 18 poliţişti din dispozitive afectează sistemul de apărare şi protecţie al cetăţenilor.”, Vasile Lincu 

Sursa ziarulring.ro

Comentarii

comentarii