Solicitare ANAF acordare timp liber pentru sporul acordat pentru sambete, duminici si sarbatori legale

Către,

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală

 

         Având în vedere prevederile art. 7 din Hotărârea Guvernului nr. 520/2013, privind organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală şi sesizările primite din partea membrilor noştri de sindicat, vă rugăm să luaţi toate măsurile necesare în vederea compensării cu timp liber corespunzător a sporului pentru timpul lucrat în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale şi în celelalte zile în care în conformitate cu reglementările în vigoare nu se lucrează.

Acesta este un drept  cuvenit personalului vamal prevăzut la art. 33 din Legea nr. 188/1999, privind Statutul funcţionarilor publici şi la art. 10 alin (5) din Ordonanţa de urgenţă nr. 10 din 18/03/2004, privind Statutul personalului vamal, acordat pentru timpul lucrat în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale şi în celelalte zile în care, în conformitate cu reglementările în vigoare nu se lucrează, în cadrul schimbului normal de lucru. Precizăm faptul că acesta se compensează numai cu timp liber corespunzător, măsură prevăzută la art. 9 din Ordonanţa de urgenţă nr. 57/2015, privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016.

Menţionăm că acest fapt a fost constatat şi în urma controlului efectuat de către Inspectoratul Teritorial de Muncă Iaşi la Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Iaşi, conform adresei anexate şi nerespectarea acestor prevederi legale este caracteristică la nivelul majorităţii unităţilor vamale din subordinea instituţiei dvs.

adresa-itm-iasi

Comentarii

comentarii