Pro Lex organizeaza miting pentru sustinerea initiativei legislative privind incadrarea muncii in conditii speciale

Pro Lex face apel către toţi poliţiştii locali pentru participarea la miting

Revendicare: reducerea vârstei de pensionare prin încadrarea muncii în condiţii deosebite sau speciale

 

 

Pro Lex şi-a propus trei obiective principale pentru poliţia locală:

– reglementarea prin lege a normei de hrană;

– salarizare similară cu cea a poliţiştilor din Poliţia Română;

– încadrarea muncii în condiţii deosebite sau speciale.

Aproximativ 5000 de poliţiştii locali din 210 primării au ales să se unească în cadrul Pro Lex. Prin mitingul din 2015, reprezentanţii Pro Lex au obţinut o forţă însemnată la negocierile privind norma de hrană, obţinând norma 6 hrană şi norma 12B calculate pe zile calendaristice.

 

După succesul obţinut în instanţă prin aplicarea Legii nr. 71/2015, privind salarizarea la nivelul maxim al funcţiei, la negocierile privind legea unitară de salarizare, Pro Lex a propus ca poliţiştii locali cu atribuţii în domeniul ordinii publice şi rutier să fie salarizaţi similar poliţiştilor din Poliţia Română.

 

În această perioadă se află pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor proiectul de lege care reglementează încadrarea muncii poliţiştilor locali în condiţii deosebite, speciale sau alte condiţii.

Adoptat de către Senat încă din 2013, proiectul are mari şanse să fie respins, întrucât a primit avize negative de la comisii şi nu este susţinut de către actualul Guvern. Nu ne permitem o eventuală respingere, pentru că nu se va mai iniţia o altă reglementare care să conducă la reducerea vârstei de pensionare a poliţiştilor locali.

Aşadar, Pro Lex face apel la toţi membrii săi să se mobilizeze pentru susţinerea proiectul de lege care reglementează încadrarea muncii poliţiştilor locali în condiţii deosebite şi speciale, atât prin demersuri către deputaţii din judeţ, dar mai ales, prin participarea la mitingul ce va fi organizat în data de 23 noiembrie, în Bucureşti, în faţa sediilor partidelor politice şi Guvernului.

Avem dreptul la reducerea vârstei de pensionare, acum este momentul, este unica şansă, putem să convingem şi să câştigăm printr-o prezenţă numeroasă la mitingul poliţiştilor locali!

Preşedinte

Lincu Vasile

adresa-guvernului-cu-privire-la-modificarea-l-155-2010

reactie-la-adresa-guvernului-fata-de-nesustinerea-modificarii-legii-politiei-locale

adresa-psd-ref-reglementare-conditii-munca

adresa-pnl-ref-reglementare-conditii-munca

Comentarii

comentarii