Comunicat de presa: Miting de protest al poliţiştilor locali, marti, 22.nov.2016, P-ta Victoriei, 12,30-14,30

„Vrem la pensie să ieşim, 

Nu pe stradă să murim!”

 

  

Poliţiştii locali solicită reducerea vârstei de pensionare în cadrul unui miting organizat de Sindicatul Pro Lex, marţi, 22 noiembrie a.c., în Piaţa Victoriei din Bucureşti, între orele 12,30-14,30.

Deşi în Legea poliţiei locale se prevede dreptul acestora de a beneficia de încadrarea muncii în condiţii deosebite sau speciale, cu efect de reducerea vârstei de pensionare, nu există norme care să stabilească efectiv cum se valorifică acest drept. În aceste condiţii, poliţiştii locali vor îndeplini misiuni de ordine publică şi rutier până la 65 ani, în timp ce juriştii şi contabilii din Poliţia Română, de aceeaşi vârstă, vor fi la pensie de cel puţin 10 ani.

Senatul a adoptat un proiect de modificarea a legii care rezolvă problema, însă parlamentarii din comisiile Camerei Deputaţilor şi Guvernul Cioloş nu susţin proiectul.

Poliţiştii locali sunt revoltaţi că primul ministru Dacian Cioloş a alocat 11 milioane euro pentru „Cuminţenia pământului”, însă susţine că nu sunt bani pentru acest proiect de lege, adică pentru siguranţa cetăţenilor şi protecţia celor ce veghează la aceasta. Dar nici măcar nu este vorba de bani, pentru că modificarea legislativă nu implică alocarea de fonduri, ci doar reducerea vârstei de pensionare!

Cea mai importantă revendicare a poliţiştilor locali, a determinat o mobilizare fără precedent. Astfel că, pe lângă cei ce se vor deplasa din ţară, în mod organizat, cu cele 25 autobuze şi microbuze, vor ajunge la Bucureşti şi poliţişti locali ce se deplasează, în mod individual, fie cu avionul, trenul sau autoturismele personale.

 

Protestatarii au pregătit un moment special prin care vor arăta în ce situaţie se va ajunge dacă nu se adoptă proiectul legislativ.

miting-politisti-locali-5  miting-politisti-locali-2

miting-politisti-locali-3  miting-politisti-locali-4

 

Comentarii

comentarii