Masuri organizatorice pentru mitingul din 25 martie 2017

Mitingul din 25 martie 2017 este autorizat si se va desfasura conform protocolului nr. 1487870/843/6/06.03.2017. Cererea a fost formulata de SNPPC si a fost completata la comisie prin cooptarea ProLex ca si co-organizator.

Protocol mitimg 25 martie

Programul de desfasurare a protestelor:

Intre 08.00 – 09.00 afluirea participantilor din provincie cu mijloace auto, catre principalele puncte de intrare in capitala:

– A1 in dreptul liceului Industrial Auto nr. 8, pe banda 1 de circulatie;

– DN 1 – la Fantana Miorita;

– DN 2 – Soseaua Colentina, in dreptul Parcului Plumbuita, pe banda 1 de circulatie.

 

Intre 09.00 – 10.00 are loc afluirea participantilor din provincie catre locul de desfasurare al adunarii publice.

Debarcarea participantilor se va face pe Calea Victoriei, pe banda adiacenta Pietei G Enescu.

Intre orele 10-12 va avea loc miting in fata sediului MAI din Str. Piata Revolutiei nr. 1A, sector 1, pe trotuarul din zona statuii Iuliu Maniu, perimetrul cuprins intre Calea Victoriei – str. Academiei – spatiul verde si fantani.

 

Atentie!

Conform protocolului dintre Primaria Bucuresti si Federatia Sed Lex, in aceeasi zi, intre aceleasi ore, 100 de membri ai federatiei Sed Lex vor protesta in parcarea situata la intersecţia strazilor Cristian Popişteanu cu str. Academiei, pe colţ cu Ministerul Sanatatii.

Nota: Aceeasi comisie a primariei a refuzat autorizarea unui  miting de protest al Pro Lex in data de 16 martie, in parcarea din fata sediului MAI. Refuz autorizare miting Pro Lex

 

Intre orele 12.00 – 13.00, participantii se vor deplasa in mars pe traseul: sediul MAI, strada Dem I Dobrescu – B-dul Magheru –  B-dul Lascar Catargiu – Piata Victoriei

Nota: Cu acordul SNPPC si ProLex, membrii federatiei SedLex se vor alatura coloanei de politisti ce se vor deplasa in mars catre Piata Victoriei (fara insemne ale federatiei Sed Lex si cu respectarea regulilor organizatorice convenite de co-organizatorii SNPPC si ProLex).

 

Defluirea se va face intre orele 15.30 si 16.30.

In jurul orei 13.00, o delegatie din partea co-organizatorilor SNPPC si ProLex se va deplasa la Guvern pentru a sustine revendicarile protestului.

 

La momentul formularii cererii de autorizare a protestelor, se punea problema neaplicarii HG nr. 1/2017 in ceea ce priveste salariul minim pe economie. Ulterior solutionarii acestei probleme, Pro Lex si SNPPC au convenit formularea, argumentarea si sustinerea unor revendicari care sa conduca la o crestere salariala imediata prin OUG.

Revendicari ProLex – SNPPC adresa MAI

De asemenea, intrucat modificarea legii pensiilor militare a devenit subiect de actualitate (se ia in calcul un proiect de modificare a legii), la revendicarile initiale s-a adaugat si cea referitoare la nemodificarea acestei legi.

 

Nota:

Potrivit protocolului Primaria Bucuresti – federatia SedLex, o delegatie din 3 persoane va depune  un memoriu la registratura MAI.

 

Conform intelegerii co-organizatorilor, politistilor veniti din teritoriu li se asigura deplasarea si hrana (in cuantum egal pentru toti, indiferent de distanta si de apartenenta sindicala).

Cheltuielile de deplasare se vor suporta initial de sindicatul al caror membri sunt majoritari in mijlocul de transport, urmand ca cele doua sindicate sa efectueze compensarea cheltuielilor.

Potrivit angajamentului asumat, ProLex va suporta cheltuielile de deplasare si hrana si al politistilor care nu sunt afiliati sindical sau care nu sunt membri ai sindicatelor co-organizatoare.

 

Va asteptam la miting! Schimbarea tine de implicarea fiecaruia!

Comentarii

comentarii