Actiune in instanta pentru recuperare drepturi salariale

 In prezent intentiile actualei conduceri de partid si de stat sunt  de a  stabili pentru personalul ANAF, pe orizontul de timp 2018-2022 si chiar pe mai departe, venituri mai reduse decat cele actuale, ele fiind mai mici si in comparatie cu cele stabilite pentru  alte categorii profesionale.
Drept pentru care consideram necesar, avand in vedere contextul actual, sa depunem toate eforturile necesare cu privire la recuperarea tuturor sumelor de bani neplatite de catre angajatori . Pentru inceput vom introduce o actiune in instanta referitoare la aplicarea sporului de vechime la salariul de bază ce trebuia sa cuprinda si cuantumul nivelului mediu al drepturilor bănești acordate din fondurile constituite în temeiul dispozițiilor O.G. nr.92/2003 privind Codul de Procedură Fiscală (stimulente) conform art.14 alin.1 din Legea nr.285/2010.
Precizam ca in acest moment acest spor se aplica la o baza mult mai mica, formata din salariul de incadrare calculat inainte de anul 2010.
Ca urmare, toti membrii interesati sunt rugati sa completeze tabelul atasat pentru a demara formalitatile legale necesare.
Mentionam ca sindicatul poate introduce actiuni in justitie doar pentru membrii acestuia, conform art. 28 din Legea nr. 62/2011. Astfel inainte de a completa aceasta imputernicire, va rugam sa verificati pe fluturasul de salariu daca sunteti membru si vi se retine cotizatia, ce nu reprezinta nici 1 % si nici 0,5 % din tot venitul brut, ea fiind de 12 lei, suma fixa lunara indiferent de salariul incasat.
Sindicatul nostru asigura asistenta juridica gratuita tuturor membrilor si numai in cazul achitarii in cursul judecarii cauzei a unor expertize judiciare isi rezerva dreptul de a solicita unele sume in plus de la acestia.
Imputernicirile completate pot fi trimise liderilor nostri din teritoriu sau direct pe adresa sindicatului. Multumim.

Comentarii

comentarii