Discutarea problemelor angajatilor ANAF in sedinta Comisiei de dialog social din data de 18.05.2017

In data de 18.05.2017 ora 10.00, a avut loc sedinta Comisiei de Dialog Social, organizata la sediul Ministerului Finantelor Publice.

Ordinea de zi a fost urmatoarea:

  1. Analiza proiectului Legii privind pietele de instrumente financiare.
  2. Aprobarea Minutei sedintei Comisiei de dialog social din data de 30.03.2017.
  3. Diverse

Anterior organizatia noastra a solicitat completarea cu un punct nou a ordinii de zi, in vederea analizarii situaţiei actuale din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală creată în urma protestelor spontane ale angajaţilor, referitoare la legea salarizarii şi nerespectarea unor drepturi profesionale.

Ca urmare a solicitării Sindicatul National al Politistilor si Vamesilor Pro Lex prin Confederatia Sindicala Nationala MERIDIAN, transmisă Ministerului Finantelor Publice cu adresa nr. 107947/2017 , cu aprobarea plenului comisiei de dialog social a fost inclus acest punct pe ordinea de zi.

La discutarea acestei probleme a fost prezentata pe scurt situatia din ANAF si problemele personalului, care se refera nu numai la salarizare. Presedintele de azi al comisiei, domnul Ion Ghizdeanu, a precizat ca problema salarizarii a fost discutata deja de ieri si ca a fost solutionata. Deoarece nu  a fost anuntata o intrevedere oficiala la Ministerul Finantelor Publice, fiind doar o intalnire a unui organ de conducere al unei federatii a sindicatelor din finante, s-a solicitat sa se comunice daca hotararile care s-au stabilit ieri sunt cele asumate de reprezentantii ministerului. Presedintele comisiei a mentionat ca Ministerul Finantelor Publice o sa comunice un punct de vedere  oficial si mai mult decat atat, o sa se vada cele stabilite la discutiile ce vor fi in Parlament pe legea salarizarii.

Avand in vedere ca la sedinta nu a participat presedintele ANAF, fiind prezent doar domnul director Busuioc Ion, s-a solicitat sa se consemneze in minuta incheiata cererea noastra catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala de a organiza o intalnire ulterioara cu toti reprezentantii angajatilor din institutie, pentru a discuta problemele de orice natura pe care le au acestia.

Deocamdata in ceea ce priveste problemele legate de salarizare trebuie sa luam in considerare doar documentul semnat ieri de catre Ministrul Finantelor Publice (atasat). In acesta se mentioneaza ca argumentele prezentate de reprezentantii sindicatelor, prin care au sustinut salarizarea unitatilor subordonate ANAF pe grila aparatului central ,, au fost recunoscute si acceptate de reprezentantii Ministerului Finantelor Publice si vor fi transmise comisiilor de specialitate din Parlamentul Romaniei.”

Comentarii

comentarii