Instanta: Obligă DGPMB să emită pentru Ceaus Claudiu-Iulian dispozitia de încadrare în functia de „agent de politie I”, acesta fiind incadrat si salarizat pe agent IV

Nr. unic (nr. format vechi)  1348/3/2017
Data inregistrarii 17.01.2017
Data ultimei modificari: 10.12.2017
Sectie: Secţia a II-a Contencios Administrativ şi Fiscal
Materie: Contencios administrativ şi fiscal
Obiect: litigiu privind funcţionarii publici (Legea Nr.188/1999)
Stadiu procesual: Fond

 

Părţi

Nume Calitate parte
CEAUS CLAUDIU IULIAN PRIN SINDICATUL NAŢIONAL AL POLIŢIŞTILOR ŞI VAMEŞILOR PRO LEX Reclamant
DIRECŢIA GENERALĂ DE POLIŢIE A MUNICIPIULUI BUCUREŞTI Pârât
GUVERNUL ROMÂNIEI Pârât
MINISTERUL AFACERILOR INTERNE Intervenient în numele altei persoane

 

Şedinţe

05.12.2017
Ora estimata: 12:30
Complet: C22 Fond-CA
Tip solutie: Admite in parte cererea
Solutia pe scurt: Admite în parte actiunea formulată de reclamantul Sindicatul National al Politistilor si Vamesilor „Pro Lex”, în numele membrului de sindicat Ceaus Claudiu-Iulian, în contradictoriu cu pârâta Directia Generală de Politie a Municipiului Bucuretti.

Obligă pe pârâtă să emită pentru Ceaus Claudiu-Iulian dispozitia de încadrare în functia de „agent de politie I”, în conditiile art.22 alin.(4) din Legea nr.360/2002, cu un coeficient de ierarhizare de 2.80, corespunzător pozitiei 189/d din statutul de organizare, în conformitate cu atributiile exercitate si mentiunile din Fisa postului nr.1996546/24 martie 2014 emisă de pârâtă.

Obligă pe pârâtă să plătească numitului Ceaus Claudiu-Iulian sumele rezultate din diferentele salariale, dintre salariul efectiv încasat si salariul cuvenit, corespunzător coeficientului de ierarhizare de 2.80, începând cu data de 26 martie 2014, actualizate cu indicele de inflatie la data plătii efective a drepturilor bănesti.

Respinge cererea reclamantului de obligare a pârâtei la plata cheltuielilor de judecată.

Admite cererea de interventie accesorie formulată de Ministerul Afacerilor Interne.

Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare, care se va depune la Tribunalul Bucuresti – Sectia a II-a Contencios Administrativ si Fiscal. Pronunţată în şedinţă publică azi, 05 decembrie 2017.
Document: Hotarâre  7369/2017  05.12.2017

Nota Pro Lex:

Politistul a fost incadrat prin decizia directorului general al DGPMB pe functia de agent IV si a fost salarizat pe agent IV. Potrivit fisei postului, desfasura activitati specifice agentului I si in statul de functii, la pozitia indicata in dispozitia de numire figura tot functia de agent I.

Nu este primul caz in care, la solicitarea  Pro Lex, instanta a obligat institutia sa-l salarizeze pe membrul de sindicat conform functiei (atributiilor) din fisa postului.

Comentarii

comentarii