Comunicat – 03.06.2019

Meseria de polițist este o meserie vocațională de mare risc.

Ne-o demonstrează incă o data realitatea, din păcate.

Se spune ca eroii nu mor niciodată, dar moartea îi transformă în eroi.

 

Avem nevoie de sprijin!

Avem nevoie de protectie din partea legii. Înăsprirea pedepselor pentru infracțiunea de ultraj. Avem nevoie să descurajăm astfel de fapte.

Avem nevoie de un ministru care sa ne reprezinte cu responsabilitate și eficiență la nivelul puterii legislative, care să transmită realitatea din stradă către legislativ, care să inițieze modificările legislative de care avem atât de multă nevoie

Avem nevoie de “Întărirea autoritații polițistului”,  acest proiect trebuie transformat în lege cât mai curând, fără a face obiectul ”jocurilor politice”.

 

Avem nevoie de pregătire!

O pregătire teoretică și practică reală pentru a face față riscurilor, trageri în condiții de stres, trageri dinamice/instinctuale pentru a putea face față oricărei situații cu care ne confruntăm zilnic în timpul serviciului. În prezent tragem cam de două ori pe an, trageri de precizie, ca la concurs.

Avem colegi încadrați din sursă externă de mai mult de un an de zile care incă nu au urmat cursul de inițiere în carieră de 3 luni.

Avem nevoie de programe pentru decompresie psihică.

 

Avem nevoie de dotare!

De prea multe ori ne simțim carne de tun în lupta cu fenomenul infracțional. De prea multe ori ne simțim „trimiși la luptă singuri și cu pieptul gol”. Prea des ne mor colegii în timpul serviciului!

Avem nevoie de armament modern, un singur model de pistol – un singur model de muniție. Încă mai folosim pistolul „Carpați” – uzat fizic si moral, necalibrat, care, de multe ori, se defectează în timpul tragerii, iar asta poate face diferența dintre viață și moarte.

Avem nevoie de body-cam, pentru a dovedi faptul că am acționat corect, altfel riscăm să fim analizați luni de zile pentru deciziile pe care le luăm intr-o fracțiune de secundă, fără ca cei ce  judecă “la rece” evenimentul să înțeleaga în totalitate ce s-a întâmplat, ce am simțit în acele momente.

Avem nevoie de autospeciale care să ne ofere protecție în timpul misiunilor, dacă tot le numim atât de pompos autospeciale, în realitate sunt ca oricare alte autoturisme doar că au stație de emisie-recepție, lampă girofar și sirenă și nu de puține ori sunt prea vechi și prea uzate pentru a circula pe drumurile publice.

Avem nevoie de veste anti-înjunghiere și anti-glonț care să se regăsească în fiecare autospecială de poliție, pe care să le echipăm atunci când situația o impune.

Avem nevoie de redescoperirea spiritului de echipă, în sensul în care șefii să ne îndrume, nu doar să ne controleze.

 

Avem nevoie de înțelegere!

Nevoia de protecție/securitate este una din nevoile de bază ale omului.

Rolul principal al poliției în societate este de a satisface această nevoie primordială. Cunoaștem riscurile la care suntem supuși încă de când rostim jurământul de credință și ni le asumăm.

Avem nevoie de o lege a pensiilor, stabilă și previzibilă.

Pensia militară este o necesitate și o modalitate de recompensare și apreciere pentru drepturile de care suntem privați și pentru riscurile aferente meseriei.

 

Avem multe nevoi!

Însă  nimic din toate acestea nu îi va aduce înapoi pe cei căzuți la datorie, dar poate conduce la scăderea numărului lor.

Cinste lor! Odihnă veșnică!

Comentarii

comentarii