D.G.P.M.B. Dialog Social 21.06.2019

În data de 21.06.2019 a avut loc o întâlnire de dialog social între conducerea D.G.P.M.B. si reprezentanți ai sindicatului Pro Lex. Cu această ocazie am sesizat diversele probleme ridicate de către membri sindicatului din cadrul Poliției Capitalei.

 

*Nr. 124891 din 04.06.2019

Către,

Direcția Generală de Poliție a Municipiului București

În atenția domnului comisar șef de poliție Adrian Ciprian Miron –  Director General

 

Prin prezenta vă solictăm o întâlnire de dialog social între conducerea D.G.P.M.B. și reprezentanți ai organizației noastre, la o dată ce poate fi stabilită de comun acord.

În cadrul acestei întâlniri dorim să discutăm diverse probleme sesizate de către membrii Pro Lex din cadrul DGPMB.

  • Dotarea individuală a polițiștilor din structurile de ordine publică cu stații de emisie recepție.
  • Dotrea cu cătușe a polițiștilor. Numărul de cătușe existent la nivelul D.G.P.M.B. este insuficient.
  • Dotarea, pentru fiecare polițist/autospecială, cu veste anti-înjunghiere. În momentul de față sunt distribuite un număr limitat la fiecare subunitate.
  • Efectuarea reparațiilor autospecialelor de poliție în unități service autorizate și renunțarea la baza de reparații a M.A.I., datorită calității slabe a serviciilor și a duratei reparațiilor.
  • Contractarea de servicii la societăți ce spală auto și la vulcanizări. Cea ce se întâmlă în momentul de față afectează imaginea instituției.
  • Implicarea lucrătorilor din cadrul S.O.P. în identificarea și găsirea soluțiilor pentru remedierea problemelor apărute în activitatea B.O.P. prin prezența activă în subunitățile de poliție pentru a discuta cu polițiștii. În momentul de față activitatea acestora este limitată la control.
  • Crearea „Registrul Zonelor de Siguranță Publică”, sub forma unei aplicații, care să fie accesată cu user și parolă. În acest fel vor fi eliminate un nr. de cinci raportări zilnice.

Respectiv: anexa 1.1, itinerarii, auto pe schimburi, răspândiri, forțe (conf. anexa 1 la doc. 65716/18.02.2016).

  • Eliminarea restricționării vizualizării datelor din S.I.M.D. – S.N.R.I. În acest moment pot fi vizualizate date doar cu un an în urmă, raportat la data efectuării interogării.
  • Construirea la nivelul fiecărui sector a unei săli de sport și a unui poligon prin accesarea de fonduri europene.
  • Înlocuirea centurilor tactice uzate.
  • Achiziționarea de camera video individuale (body-cam) pentru fiecare polițist.
  • Probleme logistice legate de materialele de protecție antrenament, ținută de protecție pentru sezonul rece pentru polițiștii din cadrul Serviciului de Poliție Canină, precum și probleme logistice legate de spațiile de cazare ale căinilor de serviciu (lipsa fonduri de reparații, lipsă canalizare)
  • Dotarea cu armament nou a polițiștilor. Cu prioritate cei din structurile de ordine publică și rutieră. La nivelul D.G.P.M.B. există în momentul de față patru tipuri de armament cu trei tipuri de muniție: Pistol Carpați model 1974 (muniție cal. 7.65 mm); Pistol Makarov (muniție cal. 9×18); Pistol CZ (muniție cal. 9×19); Pistol Glok (muniție 9×19)

Cu stimă,

Președinte

Vasile Lincu

 

În urma întâlnirii a fost emisa această dispoziție pentru o mai bună comunicare între reprezentanții sindicali la nivel de secție/sector și conducerea subunităților.

Răspunsul D.G.P.M.B. poate fi văzut aici.

 

Comentarii

comentarii