Proiectul de modificare a legii politiei locale, initiat de Sindicatul National Pro Lex, a intrat spre dezbatere in Parlamentul Romaniei.

Proiectul de modificare a legii politiei locale, initiat de Sindicatul National Pro Lex,

a intrat spre dezbatere in Parlamentul Romaniei.

În calitate de organizație sindicală reprezentativă, aprox. 70% din numărul polițiștilor locali din România, Pro Lex avea interes și datoria de a face tot ce-i stă în putință pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă, drepturilor profesionale și salariale ale personalului poliției locale.

Pro Lex, împreună cu un grup de experți (persoane ce au deținut funcții de conducere in MAI și poliție), a conceput un Raport privind analiza cadrului de reglementare incident poliției locale

Citiți raportul: link

Pe baza constatărilor din acest raport, a fost conceput un proiect de modificare a legii poliției locale.

Proiectul final a conținut observațiile transmise de polițiștii locali, structurile de poliție locală, reprezentantului Asociației Municipiilor din România.

Cu sprijinul deputatului de Iași, dl. Petru Movilă, proiectul a fost depus la Parlament.

Proiectul conține o serie de măsuri care ar trebui să contribuie la eficientizarea muncii polițiștilor locali. Elimină toate problemele identificate în actuala lege și, totodată, conduce la recunoașterea fără echivoc a Poliției Locale ca forță de ordine publică, aspect evident în perioada pe care o traversăm. Printre cele mai importante măsuri, ar fi recunoașterea Poliției Locale ca forță de ordine publică, condiții de admitere similare celor din Poliția Română sau cursuri de formare în Școlile de poliție, la care se adaugă inclusiv practică alături de polițiștii IGPR.

Mai mult, vor fi clarificate și atribuțiile în ce privește circulația rutieră.
Dacă legea va intra în vigoare, va fi redusă și vârsta de pensionare a polițiștilor locali, iar numărul de posturi în orașe și stațiuni turistice va fi suplimentat.

Citiți proiectul de lege depus în Parlament: link

Citiți tabelul comparativ: lege vs proiectul Pro Lex depus în Parlament: link

 

Notă:

Asociația profesională (Federația Națională a Polițiștilor Locali din România) condusă de directorul PLS3, dl. Aurel Dobrilă, fără argumente, ci doar din spirit de concurență înțeleasă greșit, se opune acestor modificări, fără a formula propuneri sau observații argumentate temeinic.

 

http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect…

 

 

 

Comentarii

comentarii