Tribunalul Timis: Obligă IPJ Timis să recalculeze salariul de functie al reclamantului, în sensul de a-l echivala cu salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată, fără adaosuri reprezentând cuantumul unor drepturi ce au fost incluse în salariul de functie si cuantumul sumelor compensatorii cu caracter tranzitoriu

Nr. unic (nr. format vechi) : 9915/3/2019
Data inregistrarii 01.11.2019
Data ultimei modificari: 14.07.2020
Sectie: SECŢIA DE CONTENCIOS ADMINISTRATIV SI FISCAL
Materie: Contencios administrativ şi fiscal
Obiect: litigiu privind funcţionarii publici (Legea Nr.188/1999) DECLINAT
Stadiu procesual: Fond

 

Părţi

Nume Calitate parte
TOBA DANIEL VASILE PRIN SINDICATUL NAŢIONAL PRO LEX Reclamant
INSPECTORATUL DE POLIŢIE JUDEŢEAN TIMIŞ Pârât

 

Şedinţe

18.06.2020
Ora estimata: 09:00
Complet: C11NCA
Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Admite actiunea formulată de reclamantul TOBĂ DANIEL VASILE prin SINDICATUL NATIONAL PRO LEX în contradictoriu cu pârâtul INSPECTORATUL DE POLITIE JUDETEAN TIMIŞ.Obligă pârâtul să recalculeze salariul de functie al reclamantului, începând cu data de 04.04.2016 (trei ani înainte de data introducerii cererii de chemare în judecată), în sensul de a-l echivala cu salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată, fără adaosuri reprezentând cuantumul unor drepturi ce au fost incluse în salariul de functie potrivit Legii nr. 330/2009 si cuantumul sumelor compensatorii cu caracter tranzitoriu.

Obligă pârâtul să plătească reclamantului, începând cu data de 04.04.2016, sporurile si celelalte drepturi salariale (indemnizatii, compensatii) la salariul de functie echivalat cu salariul minim brut pe tară garantat în plată, fără adaosuri.

Obligă pârâtul să plătească reclamantului diferenta dintre salariul de functie recalculat fără adaosuri si cel acordat efectiv, precum si diferenta dintre sporurile si celelalte drepturi salariale (indemnizatii, compensatii), calculate la salariul de functie recalculat fără adaosuri si sporurile si celelalte drepturi salariale acordate efectiv, începând cu data de 04.04.2016, sumele urmând a fi actualizate cu indicele de inflatie la data plătii efective.

Obligă pârâtul să plătească reclamantului dobânda legală penalizatoare, calculată la sumele constând în diferentele de drepturi salariale, de la data exigibilitătii plătii diferentelor de drepturi si până la data plătii efective a acestora.

Respinge cererea reclamantului de obligare a pârâtului la plata cheltuielilor de judecată. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Recursul se va depune la Tribunalul Timis. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei astăzi, 18.06.2020.
Document: Hotarâre  362/2020  18.06.2020

Comentarii

comentarii