Tribunalul Bucuresti: Obligă DGPMB să constate faptul că reclamantul avea dreptul la plata salariului de functie si a sporurilor la nivel maxim al acestor drepturi acordate în cadrul MAI pentru functiile de ofiţer de politie, respectiv 8.819 lei.

Nr. unic (nr. format vechi) : 31261/3/2020
Data inregistrarii 18.11.2020
Data ultimei modificari: 13.01.2022
Sectie: Secţia a II-a Contencios Administrativ şi Fiscal
Materie: Contencios administrativ şi fiscal
Obiect: litigiu privind funcţionarii publici (Legea Nr.188/1999)
Stadiu procesual: Fond

Părţi

Nume Calitate parte
CIOC MARIAN Reclamant
DIRECŢIA GENERALĂ DE POLIŢIE A MUNICIPIULUI BUCUREŞTI Pârât

Şedinţe

13.01.2022
Tip solutie: Admite in parte cererea
Solutia pe scurt: Respinge ca neîntemeiată excepţia prescripţiei dreptului material la acţiune invocată de către pârâtă prin întâmpinare. Admite în parte cererea.Obligă pârâta să constate faptul că reclamantul avea dreptul la plata salariului de functie si a sporurilor la nivel maxim al acestor drepturi acordate în cadrul Ministerului Afacerilor Interne pentru functiile de ofiţer de politie, respectiv 8.819 lei.

Obligă pârâta să recalculeze si să comunice Casei de Pensii Sectoriale a Ministerului Afacerilor Interne valorile drepturilor salariale ce compun baza de calcul a pensiei de serviciu corespunzătoare salariului de functie si sporurilor la nivel maxim al acestor drepturi acordate în Ministerului Afacerilor Interne, pentru functiile de ofiţeri – 8.819 lei, aferente perioadei luate în calcul pentru stabilirea dreptului de pensie, în vederea recalculării pensiei de serviciu în func?ie de aceste valori. Respinge în rest pretenţiile ca neîntemeiate.

Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, care se va depune la Tribunalul Bucureşti – Secţia a II-a de contencios administrativ şi fiscal. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, azi, 13.01.2022.
Document: Hotarâre    13.01.2022

Nota Pro Lex:

Intrucat instantele judecatoresti nu au o practica unitara cu privire la calitatea de membri de sindicat a pensionarilor MAI si, implicit, la calitatea de reprezentanti ai sindicatelor, desi obiectul actiunii il reprezinta drepturi salariale care ar fi trebuit luate in calcul la pensie, Pro Lex concepe actiuni/aparari/recusuri pentru membrii sai pe care acestia le introduc personal in instanta.

Pro Lex detine mai multe hotarari de acest gen

Comentarii

comentarii