Întâlnire cu președintele Senatului României, dl. Florin Cîțu!

În urma demersurilor comune ale sindicatelor din familia ocupațională aparare, ordine publică și securitate națională, privind nemulțumirea generată de amânarea aplicării Legii Salarizării Nr. 153/2017, în data de 31.01.2022 ora 10:00, la sediul senatului a avut loc o întâlnire între reprezentanții sindicatelor și președintele PNL dl. Florin Cîțu.

Tema principală a discuțiilor a fost ordonanța de urgență nr 130/2021, ce prevede înghețarea salariilor în acest sector bugetar, revendicările fiind:

1. aplicarea în integralitate a Legii nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, în ceea ce privește întreg personalul din familia ocupațională apărare, ordine publică și securitate națională;

2. actualizarea pensiilor militare de stat conform Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat fără modificările și completările ulterioare, așa cum a fost adoptată de Parlamentul României.

Suntem în fața a celei de a treia legi de salarizare ce nu se aplică și deja se discută de o nouă lege de salarizare a bugetarilor precum și de o nouă lege a pensiilor. Am susținut faptul că principiul predictibilității legii este încălcat, la fel ca și principiul aplicării unitare. Polițiștii au drepturi legale plafonate încă la nivelul anului 2009 iar in contextul deficitului de personal, pandemic dar și geopolitic, ne dorim ca legea să fie respectată, depunând în acest sens cele două amendamente pentru legea de aprobare a ordonanței, ce va ajunge în scurt timp la comisiile de specialitate din senat.

Mesajul domnului Cîțu a fost acela de înțelegere, a susținut faptul că se va discuta în coaliția de guvernare această problemă și că va susține amendamentele cât timp nu va fi depășit targetul pentru deficitul bugetar asumat față de Uniunea Europeană.

Protestul din data de 02.02.2022 nu se amână, vă așteptăm să ne strigăm nemulțumirile în fața sediului Guvernului României începând cu ora 10:00.

Doar uniți ne putem face auziți!

Comentarii

comentarii