Banii de haine – termenul de sistare a fost amânat pentru 30 septembrie

Astăzi, 24.06.2022, la sediul M.A.I. a avut loc o ședință a comisiei pentru dialog social, subiectul fiind proiectul de modificare al O.M.A.I. nr. 183/2021 , Anexa nr 2, respectiv amânarea suspendării plății normei de echipare până la 30 septembrie 2022.

Am solicitat ca această sumă reprezentând norma de echipare să fie suspendată până la data la care polițiștii vor primi efectiv uniforma precum și actualizarea valorii normei de echipare în concordanță cu prețul noii uniforme.

Din partea M.A.I. s-a comunicat faptul că promoția octombrie va fi dotată cu noua uniformă dar și faptul că actualizarea normei se poate face anul acesta însă aplicarea ei în formă actualizată este blocată de legislația de nivel superior, respectiv O.U.G. nr 130/2021.

Articolul IV

(2) În anul 2022, cuantumul compensației bănești, respectiv al alocației valorice pentru drepturile de hrană și, respectiv, valoarea financiară anuală a normelor de echipare, precum și valoarea financiară a drepturilor de echipament se mențin în plată la nivelul acordat pentru luna decembrie 2021.

Comentarii

comentarii