Au fost publicate normele privind decontarea drepturilor de transport conform HG1198/2022

În data de 07.12.2022 a fost publicat O.M.A.I. nr 181/2022 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare la nivelul Ministerului Afacerilor Interne a Hotărârii Guvernului nr. 1.198/2022 privind drepturile de transport, pe teritoriul național, ale personalului din instituțiile de apărare, ordine publică și securitate națională.

Se poate solicita plata diferenței intre banii incasați pe ordinul de serviciu și suma forfetară prevăzută în HG (fără ordin de serviciu) cu condiția ca beneficiarul să fie macar o zi în concediu de odihnă sau concediu de odihnă suplimentar.

Se poate solicita suma forfetară lunară / săptămânală / bilunară pt distanțe mai mari de 70 km și de către cei care beneficiază de compensația de chirie.

Pentru distanțe de până la 70 km se poate accesa suma forfetară pentru deplasarea zilnică

Distanța se calculează de la domiciliu la locul de muncă, eliminându-se vechea metodă de calcul de la ieșirea din localitatea de domiciliu până la intrarea în localitatea în care își are sediul unitatea.

Există un proiect de modificare a prezentei hotărâri astfel încât pt distanțe mai mari de 70 km să se poată solicita suma forfetară pt distanțe de până la 70 km și renunțarea la suma pt. deplasarea lunară / săptămânală / bilunară.

Comentarii

comentarii